Afscheid-benefietfeest
Door: ElineSabbe
Blijf op de hoogte en volg Eline
17 Juli 2012 | België, Sint-Eloois-Vijve
Op vrijdag 13 juli gaf ik, samen met een vriendin, een afscheid-benefietfeest. Dit feest vond redelijk vroeg plaats omdat we beiden in de chiro zitten. Vanaf zaterdag zijn wij te vinden in Bocholt voor ons jaarlijks chirokamp. Daarom kozen wij er ook voor ons feest iets vroeger te geven zodat we nog genoeg tijd hadden voor andere voorbereidingen. Want zoals ik al zei, er komt veel bij kijken!
Vorige week had ik vanalles te doen. De voorbereiding voor mijn reis is nog steeds volop bezig:
- Vaccinatiekaart halen
- Reisapotheek samenstellen
- Colon (plaatselijke munteenheid) aanvragen
- Papierwerk in orde maken voor de organisatie waarmee ik reis (Activity International)
- ...
Daarnaast had ik het ook druk met de voorbereiding van mijn feest. Er moest drank gehaald worden, eten gemaakt worden, muziek en verlichting georganiseerd worden, ...
Het vele werk vooraf heeft ervoor gezorgd dat het een geslaagd feestje werd. Bedankt aan alle aanwezigen. Het was fijn jullie erbij te hebben.
Gezien mijn stem het in de loop van de week begeven had, was het moeilijk om mijn speech op een verstaanbare manier te brengen. Daarom zal ik deze hieronder nogmaals uittypen voor de geïnteresseerden.
Speech:
Omdat ik wil dat alles goed verloopt, heb ik niet op mijn gevoel gehoopt. K heb wat ik jullie wou zeggen, neergeschreven zonder iets te overleggen. Normaalgezien kan ik altijd hulp vragen aan verschillende personen, maar ik vond het belangrijk al de aanwezigen op een persoonlijke manier te belonen. Daarom koos ik ervoor mijn bedanking in rijm voor te dragen, en niet over mijn verlangen naar Costa Rica te zagen. Wie wat meer wil weten over wat ik er precies zal beleven, kan zich naar mijn infohoek begeven. Natuurlijk loop ik ook rond in de zaal, en verwacht van mij maar een verhaal.
Maar waar het hier eigenlijk om ging, is mijn vriendenkring. Iedereen hier aanwezig verdient een gemeende dankjewel van mij. Natuurlijk hoort ook de familie daarbij.
Het doet deugd te weten dat iedereen achter me staat, en mij succes wenst met het avontuur dat binnenkort beginnen gaat.
Al wil ik deze bedanking niet te lang maken, toch heb ik nog een woordje voor degenen die al mijn hele leven over me waken.
Moeke, vake en liefste zussen: k wou jullie niet te veel laten klussen. Toch wou ik jullie iets kleins geven, dat je gemakkelijk op het prikbord kan kleven. Hiermee wil ik jullie enorm bedanken om mij te helpen met allerlei zaken, en mijn droom tot werkelijkheid te maken!
Ik heb mijn best gedaan deze speech toch zo duidelijk mogelijk te brengen, maar voor degenen die het niet volledig hebben begrepen:
Bedankt aan iedereen die aanwezig was, die mij steunt en die blij is in mijn plaats !
Nu komt het steeds dichterbij. Zoals ik al zei vertrek ik zaterdag op chirokamp. Dit voor 10 dagen. 31 juli ben ik terug thuis en vanaf dan zal het wel heel druk worden. Laatste zaken zullen geregeld moeten worden. Kleren zullen moeten gewassen worden en valies zal moeten gemaakt worden. De tijd zal vliegen. 4 augustus vertrek ik naar Costa Rica. Ik verlang enorm. Toch kan ik erbij zeggen, zoals ik vrijdag ook vermeld heb, dat ik een beetje bang ben. Bang om alleen te vertrekken, bang om alles hier in België 2 maand achter te laten, ... MAAR, ik verlang enorm en ben blij dat ik deze kans krijg. Nogmaals, dankjewel moeke, vake en liefste zussen !