Trainingsdag stichting Muses 23/06/2012 - Reisverslag uit Sint-Eloois-Vijve, België van Eline Sabbe - WaarBenJij.nu Trainingsdag stichting Muses 23/06/2012 - Reisverslag uit Sint-Eloois-Vijve, België van Eline Sabbe - WaarBenJij.nu

Trainingsdag stichting Muses 23/06/2012

Door: Eline Sabbe

Blijf op de hoogte en volg Eline

24 Juni 2012 | België, Sint-Eloois-Vijve

- Neem je tijd.-

Een paar weken geleden kreeg ik te horen dat mijn droom werkelijkheid zou worden. Over 41 dagen vertrek ik voor 8 weken naar Costa Rica.

Het is nu vooral belangrijk mij goed voor te bereiden. Gisteren volgde ik een trainingcursus in Amsterdam, samen met een 20-tal andere vrijwilligers.
Deze was bedoeld om (toekomstige) vrijwilligers voor te bereiden op cultuurverschillen. Daarnaast kregen we ook verhalen te horen van andere vrijwilligers en kregen we vele tips.

Steeds meer begin ik te verlangen naar mijn reis. Elke dag denk ik aan wat ik daar zal beleven en zal betekenen. Maar, voordat ik kan vertrekken moet nog heel wat gebeuren. Ik heb nog even tijd nodig. Wat moet ik nog allemaal doen voor mijn vertrek?

- Deze week ga ik naar de dokter om mij te laten inenten tegen buiktyfus, DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en Hepatities A en B.
- Ik zal ervoor zorgen dat ik Colones (de munteenheid van Costa Rica) op zak heb bij mijn vertrek.
- Een bezoek aan de tandarts en aan de apotheker zal geen kwaad kunnen. Het lijkt mij belangrijk om problemen te voorkomen en dus met een goede gezondheid te vertrekken naar Costa Rica.
- Een pocketwoordenboek (Nederlands-Spaans en Spaans-Nederlands) zal ik de eerste dagen van mijn verblijf daar wel goed kunnen gebruiken. Deze week zal ik dus nog naar de boekhandel gaan.
- Om zoveel mogelijk te kunnen betekenen als vrijwilliger, zal ik vanaf morgen ook nog enkele stappen ondernemen om aan enkele sponsors te komen voor mijn project.
- ...

Dit is nog niet het volledige lijstje. Ik wou gewoon even aantonen wat er allemaal bij zo een reis komt kijken. Daarnaast begin ik deze week met het leren van enkele woorden Spaans. Uitdrukkingen die ik de eerste dagen goed zal kunnen gebruiken zal ik ook instuderen.
Ik zal dus nog veel werk hebben en mij ook wel mogen haasten om alles op tijd klaar te krijgen.
Maar, je hoort mij niet klagen. En als ik dit op een bepaald moment toch doe, weet dan dat ik diep vanbinnen enorm verlang. Dat ik alles wat ik nu al ondernomen heb en nog zal ondernemen, de moeite waard vind. Het is mijn eigen keuze en ik heb het mij nog nooit beklaagd !

Stilaan groeit het verlangen. Het verlangen om een nieuwe taal en cultuur te leren kennen. Het verlangen om mensen gelukkig te maken en vooral, het verlangen om er te zijn voor diegenen die me nodig hebben.

• 24 Juni 2012 - 13:35

Annabelle :

Amai , tis de moeite !
    Tzal echt een fantastische ervaring worden! Geniet er mr van !

• 24 Juni 2012 - 13:58

Stijn H.:

nice, veel plezier !!

• 25 Juni 2012 - 08:26

Alessandra Amez:

Eline, ik wens je nogmaals heel veel succes toe ! Kvind dat heel sterk van u dat je dat gaat doen! Er zijn wel veel mensen zo zoals jij maar er zouden er nig zo mogen rondlopen!! Amuseer je daar en wees voorzichtig he! Ik volg je dus tot het volgend verslag :) grtjs! X

• 25 Juni 2012 - 15:19

Tairrie:

Elineee! zalig dat we je op deze manier kunnen volgen. ik kijk uit naar elk verslag en hoop er alleen maar een lach van te krijgen. ik gun het u volledig. ik verzeker u daje geen beter land had kunnen uitkiezen om zo een werk te mogen doen. de tijd zal veel te snel gaan, ma probeer van elke seconde te genieten. deze reis blijft je bij, heel je leven lang. 't is eentje om door te vertellen aan je kinders later ;) laat al je kanten zien, zodat ze ook jou zullen herinneren

Verslag uit: België, Sint-Eloois-Vijve

Eline

4 augustus 2012 vertrek ik voor 2 maand naar Costa Rica. Daar zal mijn droom werkelijkheid worden. Ik zal 4 weken Spaanse les volgen in een internationale talenschool in de hoofdstad, San José. Met de opgedane talenkennis zal ik als vrijwilliger meewerken aan een project. Welk project het precies zal zijn of waar ik precies vrijwilligerswerk zal uitvoeren, blijft ook voor mij nog een verrassing.

Actief sinds 11 Mei 2012